Ingredience
- 4 ks fíky
- 1 lžíce máslo
- 1 lžička med
- 1/2 ks granátové jablko
- směs salátových listů
- čerstvý kozí sýr
- Pomerančová omáčka
- ze 2 ks pomerančová šťáva
- 2 lžíce javorový sirup
- 1 lžička Gustin
- špetka sůl
Posyp
- 80 g pistácie natural
- 1 lžíce javorový sirup
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Třičtvrtě množství pomerančové šťávy smícháme s javorovým sirupem, špetkou soli a povaříme asi 10 minut. Zbytek šťávy smícháme s Gustinem a přilijeme k pomerančové šťávě. Chviličku povaříme do zahoustnutí. |
2 Hotovo | Fíky rozkrájíme na čtvrtiny. V pánvičce rozehřejeme máslo s javorovým sirupem a fíky na něm orestujeme. V jiné pánvi nasucho opražíme pistácie a když začnou vonět, přidáme k nim javorový sirup, promícháme a stáhneme z plotny. |
3 Hotovo | Fíky rozdělíme na talířky se salátem, ozdobíme zkaramelizovanými pistáciemi, kousky kozího sýra a pokapeme pomerančovou omáčkou. |