Ingredience
- 400 g rýže Arborio
- 200 g červená řepa
- 30 g parmazán
- 30 g máslo
- 3 stroužky česnek
- 2,5 kostky zeleninový bio bujónnebo 1,2 litru vývaru
- 2 dl bílé víno
- 1 ks cibule
- rozvětvená snítka tymián
- chilli paprička
- olej
A ještě
- 100 g schwarzwaldská šunka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli, česnek a očištěnou řepu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si 1,2 l vývaru buď ze zeleniny nebo z bujónových kostiček. |
2 Hotovo | Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme řepu a suchou rýži a chvíli restujeme. Poté přilijeme víno, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vydusit. Když se víno vydusí, přilijeme trochu vývaru a opět necháme vydusit. Často mícháme, aby se rýže nepřipalovala. Toto opakujeme do té doby, než bude rýže uvařená na skus. Rýži po celou dobu udržujeme v "mokrém" stavu. |
3 Hotovo | Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a kus másla. Plátky šunky rozkrájíme na čtvrtiny a na pánvi na trošce oleje opečeme dokřupava. Použijeme ji na závěrečné ozdobení. |