Ingredience
- 400 g rýže Carnarolinebo Arborio
- 200 g salsiccianebo mleté maso
- 30 g sýr parmazánového typu
- 20 g máslo
- 2 stonky řapíkatý celer
- 2 stroužky česnek
- 1,5 dl bílé víno
- 1,5 ks zeleninový bio bujón
- 1 ks mrkev
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V litru vody svaříme bujón, případně použijeme vývar. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větší pánvi nebo kastrolu dosklovata. Přisypeme suchou rýži a chvilku opékáme. Zalijeme vínem, promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Zalijeme částí vývaru, jen aby rýže byla lehce zalitá, opět promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Takto pokračujeme, dokud máme vývar. Když přilijeme vývar naposledy, přidáme i máslo a nastrouhaný sýr a stáhneme z plotny. |
2 Hotovo | V mezičase mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky a na troše oleje orestujeme, až začne zelenina vonět. Salsicciu vyloupneme ze střívka, nakrájíme na kostičky a chvíli restujeme, aby se maso propeklo. Poté vmícháme do připravené rýže. |