Ingredience
- 1000 ml drůbeží vývar
- 350 g rýže Arborio
- 250 g krůtí prso
- 200 g mražený špenát listy
- 150 ml bílé víno
- 100 g sýr parmazánového typu
- 50 g prosciutto
- 40 g máslo
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Připravíme si vývar anebo svaříme dva kuřecí bio bujóny s litrem vody. Nakrájíme cibuli, posekáme česnek. Necháme rozehřát špenát. Maso nakrájíme na kostičky a prosciutto na nudličky. Pak už půjde vše ráz na ráz. |
2 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem dosklovata. Přisypeme rýži, promícháme a chvilku opékáme. Zalijeme vínem a necháme vydusit. Pak přilijeme čtvrtinu vývaru, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme, až se tekutina téměř vypaří. Toto opakujeme dokud nedojde vývar. S poslední tekutinou přidáme i špenát. A dle chuti osolíme. |
3 Hotovo | Rozpálíme pánev, kápneme na ní olej a orestujeme prosciutto. Až bude křupavé, přendáme na mističku. Přilijeme ještě olej a orestujeme kousky masa. Jemně osolíme. |
4 Hotovo | Do risotta nasypeme sýr a přihodíme máslo. Necháme rozpustit. Promícháme s masem. Ihned podáváme a na talířích ozdobíme prosciuttem. |