0 0
Risotto se špenátem a krůtím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 ml drůbeží vývar
350 g rýže Arborio
250 g krůtí prso
200 g mražený špenát listy
150 ml bílé víno
100 g sýr parmazánového typu
50 g prosciutto
40 g máslo
3 stroužky česnek
1 cibule
sůl
olivový olej

Risotto se špenátem a krůtím masem

Trendy:
  • Masožrout

Na italské risotto použijeme rýži Arborio nebo Carnaroli, které jsou už běžně k sehnání.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Připravíme si vývar anebo svaříme dva kuřecí bio bujóny s litrem vody. Nakrájíme cibuli, posekáme česnek. Necháme rozehřát špenát. Maso nakrájíme na kostičky a prosciutto na nudličky. Pak už půjde vše ráz na ráz.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem dosklovata. Přisypeme rýži, promícháme a chvilku opékáme. Zalijeme vínem a necháme vydusit. Pak přilijeme čtvrtinu vývaru, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme, až se tekutina téměř vypaří. Toto opakujeme dokud nedojde vývar. S poslední tekutinou přidáme i špenát. A dle chuti osolíme.

3
Hotovo

Rozpálíme pánev, kápneme na ní olej a orestujeme prosciutto. Až bude křupavé, přendáme na mističku. Přilijeme ještě olej a orestujeme kousky masa. Jemně osolíme.

4
Hotovo

Do risotta nasypeme sýr a přihodíme máslo. Necháme rozpustit. Promícháme s masem. Ihned podáváme a na talířích ozdobíme prosciuttem.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Rumpsteak s pepřovou omáčkou a restovanou paprikou
další
Švestkový koláč z křehkého těsta
předchozí
Rumpsteak s pepřovou omáčkou a restovanou paprikou
další
Švestkový koláč z křehkého těsta

Přidejte svůj komentář