Ingredience
- 350 g rýže Arborionebo Carnarolli
- 350 g žampióny
- 150 ml bílé víno
- 50 g sýr parmazánového typu
- 40 g máslo
- 3 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo 1 l vývaru
- 2 lžíce houbové koření
- 1 cibule
- tymián
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme všechny ingredience. Nadrobno nasekáme cibuli s česnekem, očistíme a pokrájíme žampióny, najemno nastrouháme parmazán a připravíme si litr vývaru. |
2 Hotovo | Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přisypeme rýži, houbové koření a chvíli restujeme a mícháme, aby se všechna zrníčka obalila olejem. Zakápneme bílým vínem a necháme vydusit. Pak přilijeme dvě naběračky vývaru, přidáme odraný tymián, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vydusit. Takto pokračujeme tak dlouho, dokud nebude rýže uvařená al dente. Pak ještě přidáme jednu naběračku vývaru, parmazán a máslo. Necháme ještě minutku prohřát a stáhneme z plotny. |
3 Hotovo | Na pánvičce rozehřejeme ještě trochu oleje a nasypeme na něj žampióny. Osolíme a orestujeme dozlatova. Opečené žampióny přimícháme do hotové rýže. |