Ingredience
- 300 g hlíva ústřičnáraději menší plodnice a bez nožiček
- 1 vejce
- 1 dl mléko
- 1/2 lžičky dijonská hořčice
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- olejnejlépe řepkový
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plodnicím odkrájíme nožičky a spodní listy lehce posolíme. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hořčicí. Do další misky nasypeme hladkou mouku, do třetí strouhanku. V malém kastrolku rozehřejeme dostatečné množství oleje, aby hladina byla alespoň 2 cm. |
2 Hotovo | Plodnice obalujeme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme, namočíme do vaječné směsi, okapeme a vložíme do strouhanky. Strouhanku přimáčkneme, přebytek oklepeme a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova a necháme vykapat na papírových ubrouscích. |