Řízečky z hlívy ústřičné

0 0
Řízečky z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g hlíva ústřičná raději menší plodnice a bez nožiček
1 vejce
1 dl mléko
1/2 lžičky dijonská hořčice
strouhanka
hladká mouka
sůl
olej nejlépe řepkový

Hlíva své "příjmení" získala díky své barvě, podobné ústřicím.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Plodnicím odkrájíme nožičky a spodní listy lehce posolíme. V misce rozšleháme vejce s mlékem a hořčicí. Do další misky nasypeme hladkou mouku, do třetí strouhanku. V malém kastrolku rozehřejeme dostatečné množství oleje, aby hladina byla alespoň 2 cm.

2
Hotovo

Plodnice obalujeme v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepeme, namočíme do vaječné směsi, okapeme a vložíme do strouhanky. Strouhanku přimáčkneme, přebytek oklepeme a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova a necháme vykapat na papírových ubrouscích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicové karbanátky
další
Cizrnové zobání
předchozí
Brokolicové karbanátky
další
Cizrnové zobání

Přidejte svůj komentář