0 0
Rizoto

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g jasmínová rýže
300 g kuřecí prsa
cca 100 ml kuřecí vývar
60 g kukuřice s hráškem
2 stroužky česnek
1 menší mrkev
1 cibule
1 lžíce sladká paprika
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
A ještě
na posypání eidam

Rizoto

Trendy:
  • Masožrout

Kdo by nevzpomínal na školní rizoto. Nevím sice přesně, jak jej paní kuchařky vařily, ale stopro vím, že jasmínovou rýži tam nedávaly :)

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát studenou vodou. Pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Nejdřív silnějším varem, pak teplotu stáhneme a dovaříme velmi zvolna, cca 12 minut.

2
Hotovo

Mezitím si očistíme maso od tučných kousků a blanek a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek posekáme a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.

3
Hotovo

Ve větší pánvi (ideálně nepřilnavé) rozehřejeme olej a orestujeme na něm mrkev. Když se rozvoní, přihodíme cibuli a restujeme, až cibule zesklovatí. Poté přidáme maso, česnek, sůl, pepř a papriku a pár minutek opékáme. Zalijeme troškou vývaru a přisypeme hrášek s kukuřicí. Ještě dvě minuty podusíme a přidáme uvařenou rýži. Promícháme, až se všechna rýže zbarví do oranžova. Na talířích posypeme strouhaným sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Restovaná krůtí játra
další
Květák v bazalkovém těstíčku a parmazánové strouhance z horkovzdušné trouby
předchozí
Restovaná krůtí játra
další
Květák v bazalkovém těstíčku a parmazánové strouhance z horkovzdušné trouby

Přidejte svůj komentář