Ingredience
- 300 g jasmínová rýže
- 300 g kuřecí prsa
- cca 100 ml kuřecí vývar
- 60 g kukuřice s hráškem
- 2 stroužky česnek
- 1 menší mrkev
- 1 cibule
- 1 lžíce sladká paprika
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
A ještě
- na posypání eidam
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát studenou vodou. Pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Nejdřív silnějším varem, pak teplotu stáhneme a dovaříme velmi zvolna, cca 12 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si očistíme maso od tučných kousků a blanek a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek posekáme a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. |
3 Hotovo | Ve větší pánvi (ideálně nepřilnavé) rozehřejeme olej a orestujeme na něm mrkev. Když se rozvoní, přihodíme cibuli a restujeme, až cibule zesklovatí. Poté přidáme maso, česnek, sůl, pepř a papriku a pár minutek opékáme. Zalijeme troškou vývaru a přisypeme hrášek s kukuřicí. Ještě dvě minuty podusíme a přidáme uvařenou rýži. Promícháme, až se všechna rýže zbarví do oranžova. Na talířích posypeme strouhaným sýrem. |