0 0
Rohlíky ze špaldové mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g špaldová mouka hladká
100 ml voda
30 g máslo
8 g droždí
1 lžička sůl
1 vejce
0,5 lžičky cukr krupice
na posypání mák

Rohlíky ze špaldové mouky

Špaldová mouka obsahuje míň lepku než klasická pšeničná mouka. Má oříškovou chuť a je lépe stravitelná.

  • 95 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a trošičku mouky. Necháme vzejít kvásek, asi 15 minut. Rozehřejeme máslo a necháme chvilku odstát. Vejce rozkvedláme vidličkou ve skleničce. Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přilijeme vzešlý kvásek, 3/4 množství vejce (zbytek si necháme na potření rohlíků) a máslo. Zpracujeme v hladké pružné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

2
Hotovo

Když těsto dostatečně nakyne, rozválíme z něj placku, přibližného průměru 30 cm. Rádýlkem křížem nakrájíme na 6 trojúhelníků. Od širšího okraje srolujeme ke špičce. Vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Vždy tak, aby rohlík ležel na zavinuté špičce, aby se nerozvinuly při pečení. Potřeme je zbylým vejcem a posypeme mákem.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme 15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečno mrkvový chlebíček
další
Vinná klobása s pikantní směsí
předchozí
Jablečno mrkvový chlebíček
další
Vinná klobása s pikantní směsí

Přidejte svůj komentář