Ingredience
Korpus
- 230 g červená řepa
- 100 g pohanková mouka
- 20 g máslo
- 4 ks vejce
- 2 zarovnané lžíce moučkový cukr
- špetka sůl
Náplň
- 250 ml mléko
- 30 ml strouhaný kokos
- 30 g moučkový cukr
- 10 g cukr krupice
- 1 ks ricottanebo měkký tvaroh
- 1 lžíce agar
- z 1/2 citrónu citrónová šťáva
- 1/2 sáčku vanilkový pudink
- prášek (dřeň, aroma...) vanilka
- maliny
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepu omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky oddělíme od bílků a prošleháme s moučkovým cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Máslo rozpustíme. |
2 Hotovo | Do ušlehaných bílků postupně zlehka vmícháme připravené ingredience. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj připravené těsto do tvaru obdélníku. |
3 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C cca 10-12 minut. Na stůl si rozprostřeme čistou utěrku a upečené těsto na ní položíme papírem nahoru. Ten následně opatrně stáhneme. Pod utěrku s těstem položíme podélně váleček na nudle a těsto na něm necháme zchladnout. |
4 Hotovo | Z mléka, krupicového cukru, vanilky a pudinkového prášku uvaříme dle návodu pudink. Za velmi častého míchání necháme zchladnout. Potom jej rozšleháme s ricottou, kokosem, vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou. |
5 Hotovo | Agar smícháme s půl deci vody a vaříme 5 minut do zhoustnutí. Do agaru zamícháme lžíci náplně, promícháme a přendáme opět do náplně. Šlehačem ještě důkladně prošleháme. |
6 Hotovo | Z pod korpusu odendáme váleček, na těsto rozvrstvíme náplň a na bližší straně položíme jednu malinu za druhou do hada. Poté směrem od sebe roládu zavineme. Zabalíme do fresh fólie a necháme aspoň hodinku rozležet v lednici. |