Ingredience
Roláda
- 750 g vepřová panenka
- 200 g anglická slanina
- 50 g bazalkové pesto
- 50 ml bílé víno
- 30 g mražený hrášek
- 3 vejce
- 2 lžíce máslo
- 0,5 červená paprika tenkostěnná
- špetka sůl
Kaše
- cca 150 ml mléko
- 20 g máslo
- 4 brambory
- 2 mrkev
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oloupeme brambory a mrkev. Nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. |
2 Hotovo | V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo. Do hrnečku vklepneme vejce, osolíme špetičkou soli a prošleháme vidličkou. Vlijeme do pánve a promícháme s máslem. Přisypeme hrášek a nadrobno nakrájenou papriku a při střední teplotě necháme vejce srazit. |
3 Hotovo | Panenku zbavíme tučných kousků. Ostrým nožem podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme az k prkénku. Každou půlku ještě rozkrojíme a stranu jakoby rozrolujeme. Opakujeme na druhé straně. Celou plochu pak zakryjeme mikrotenovým sáčkem a rozklepeme paličkou. Potřeme po celé ploše pestem a poklademe plátky slaniny. |
4 Hotovo | Od kraje do poloviny naneseme vaječnou směs a srolujeme. Pokud nám vaječná směs po delší straně vylézá, překryjeme spoj plátkem slaniny. Vše upevníme kuchyňským provázkem. Rozpálíme pánev (ideálně takovou, která jde vložit do trouby) a kápneme do ní trochu oleje. Rozpálíme troubu na 210 st. C. Roládu vložíme do rozpálené pánve a ze všech stran opečeme rychle dozlatova. |
5 Hotovo | Pak strčíme do rozpálené trouby na cca 18 minut. Upečenou roládu zabalíme do alobalu a do pánve kápneme bílé víno a až vysyčí, přidáme máslo. Dle chuti osolíme. Stáhneme z plotny a necháme rozpustit. |
6 Hotovo | Rozpustíme máslo a ohřejeme mléko. Z uvařených brambor slijeme vodu, přilijeme máslo a horké mléko a rozšťoucháme na kaši. |
7 Hotovo | Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme na 2cm plátky. Naservírujeme s kaší a polijeme šťávičkou. |