0 0
Roláda z vepřové panenky plněná sýrovou náplní

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Roláda
1 vepřová panenka velká
100 g čerstvý sýr typu Lučina
50 g čedar
50 g šunka od kosti
BBQ omáčka
chilli vločky
olej
Omáčka
50 ml bílé víno
50 g máslo
Příloha
10 brambory Grenaille
750 ml zeleninový vývar
60 g máslo
2 větvičky tymián
A ještě
5 rajčata
olivový olej

Roláda z vepřové panenky plněná sýrovou náplní

Trendy:
  • Masožrout
  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Roláda

  • Omáčka

  • Příloha

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si oloupeme brambůrky, rozpůlíme, nasypeme do kastrolu a zalijeme osoleným vývarem těsně nad brambory. Přidáme máslo, tymián a za mírného probublávání vaříme cca 30 minut.

2
Hotovo

Panenku zbavíme tučných kousků. Ostrým nožem podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme az k prkénku. Každou půlku ještě rozkrojíme a stranu jakoby rozrolujeme. Opakujeme na druhé straně. Celou plochu pak zakryjeme mikrotenovým sáčkem a rozklepeme paličkou. Potřeme po celé ploše BBQ omáčkou a poklademe plátky šunky. Čerstvý sýr smícháme s nastrouhaným čedarem a chilli vločkami. Směs navrstvíme podélně doprostřed panenky a nožem rozvrstvíme směrem k sobě.

3
Hotovo

Od sebe ke vzdálenějšímu kraji roládu zavineme a svážeme kuchyňským provázkem. Rozpálíme pánev (ideálně takovou, která jde vložit do trouby) a kápneme do ní trochu oleje. Rozpálíme troubu na 210 st. C. Roládu vložíme do rozpálené pánve a ze všech stran opečeme rychle dozlatova.

4
Hotovo

Pak strčíme do rozpálené trouby na cca 15-18 minut. Upečenou roládu zabalíme do alobalu a do pánve kápneme bílé víno a až vysyčí, přidáme máslo. Můžeme přidat i trochu vývaru z brambor. Dle chuti osolíme. Stáhneme z plotny a necháme rozpustit.

5
Hotovo

Z rolády odstraníme provázek a nakrájíme na 3cm plátky. Puštěnou šťávu z alobalu přidáme k omáčce. V mezičase rozpálíme grilovací pánev, rajčata příčně přepůlíme, potřeme olejeme a řeznou plochu položíme na pánev. Opečeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí kousky tex-mex
další
Zadělávaná kedlubna
předchozí
Krůtí kousky tex-mex
další
Zadělávaná kedlubna

Přidejte svůj komentář