0 0
Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Roláda
1 velká vepřová panenka
60 g libová slanina
60 g čedar
2 lžičky kremžská hořčice
grilovací koření
Omáčka
odřezky z panenky
80 ml osolený vývar
40 ml bílé víno
25 g máslo
2 stroužky česnek
1 šalotka
Americké brambory z horkovzdušné fritézy
10 brambory
1 lžíce olej
1 lžíce ocet
grilovací koření

Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami

Trendy:
  • Masožrout

Americké brambory nám připravila horkovzdušná fritéza. V naší rodině si vysloužila přezdívku "fofr trouba".

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Roláda

  • Omáčka

  • Americké brambory z horkovzdušné fritézy

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z panenky odřežeme tučné kousky a odkrojíme úzký konec. Ostrým nožem podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme až k prkénku. Každou půlku ještě částečně nakrojíme a stranu jakoby rozrolujeme. Opakujeme na druhé straně. Celou plochu pak zakryjeme mikrotenovým sáčkem a rozklepeme paličkou na obdélník přibližně stejné tloušťky.

2
Hotovo

Po celé ploše maso potřeme tenkou vrstvou kremžské hořčice, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky libové slaniny. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a srolujeme do rolády. Upevníme potravinářským provázkem. Zabalíme do fresh fólie a necháme odležet.

3
Hotovo

Mezitím připravíme brambory. Omyjeme, osušíme... Loupat x neloupat? To je na vás. Záleží na kvalitě brambor. Brambory pak nakrájíme na měsíčky, propláchneme ve vodě a dáme vařit do osolené vody na 5 minut. Do vody přilijeme i trochu octa. Po 5 minutách brambory slijeme a necháme uschnout na čisté utěrce. Nasypeme do misky, přidáme lžíci oleje a zasypeme grilovacím kořením. Promísíme. Buď nasypeme do horkovzdušné trouby (v polovině fritovacího procesu brambory prohodíme) a pečeme vzduchem nebo dáme rozprostřené na plechu do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova při 200 st. C, cca 25-30 minut.

4
Hotovo

Zatímco se pečou nebo fritujou brambory, rozpálíme pánev a taky troubu na 200 st. C (pokud se v ní nepečou už brambory). Do ní dáme nahřát zapékací misku. Panenku potřeme olejem a ze všech stran prudce opečeme na pánvi. Přendáme do nahřáté misky a vložíme do trouby na 15-18 minut. Záleží na tom, jak propečenou máte rádi (my víc, nechávám 18).

5
Hotovo

Do pánve od předpečení panenky kápneme ještě trochu oleje a přidáme posekanou šalotku a česnek. Když začne zlátnout, přihodíme odřezky masa a ještě chvilku restujeme, až maso také získá zlatavou barvu. Následně zakápneme bílým vínem a počkáme, až vysyčí. Zalijeme trochou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Nakonec v pánvi rozpustíme máslo a omáčku přecedíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Polévka z pečené dýně
další
Vláčné kokosky
předchozí
Polévka z pečené dýně
další
Vláčné kokosky

Přidejte svůj komentář