0 0
Roláda z vepřové panenky se žampióny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Roláda
2 vepřová panenka
100 g žampióny
100 g anglická slanina
30 g mražený hrášek
2 vejce
2 stroužky česnek
2 lžíce plnotučná hořčice
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Plus na šťávu
60 ml drůbeží vývar
40 ml bílé víno
30 g máslo
Šťouchané brambory
8 brambory
100 g anglická slanina
2 jarní cibulka
pár listů čerstvý špenát
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Roláda z vepřové panenky se žampióny

Trendy:
  • Masožrout
  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Roláda

  • Plus na šťávu

  • Šťouchané brambory

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené a okmínované vody. Vaříme doměkka, cca 18 minut. Omyjeme a osušíme špenátové listy. Pak je posekáme na kousky.

2
Hotovo

Žampióny očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli s česnekem posekáme a slaninu nakrájíme na kostičky. Do pánve, ideálně nepřilnavé, kápneme trochu oleje a zahřejeme. Přihodíme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přihodíme slaninu, osolíme, opepříme a chvíli restujeme, až se rozvoní. Pak vklepneme vejce a promícháme. Stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Panenky zbavíme blan a odkrojíme užší kraje. Z druhé strany zase ty nesoudržné. Obě panenky rozkrojíme podélně, ale ne až na podložku a každou stranu ještě nakrojíme jako bychom chtěli maso rozrolovat. Pak rozprostřeme na prkénko a naklepeme paličkou, aby se maso trochu ztenčilo a vyrovnalo. Potřeme hořčicí.

4
Hotovo

Rozehřejeme troubu na 180 st. C.

5
Hotovo

Náplň rozdělíme na dvě části a na každý plát masa rozetřeme polovinu. Panenky podélně zarolujeme a zavážeme bílým potravinářským provázkem. Do dlaně si kápneme olej a rolády jím potřeme. Rozpálíme celokovovou pánev, která je vhodná následně i do trouby. Do rozpálené vložíme rolády a ze všech stran opečeme dozlatova. Vždy počkáme, až se maso samo pustí dna.

6
Hotovo

Pánev s masem podlitým trochou oleje dáme do trouby a pečeme cca 18 minut.

7
Hotovo

V jiné pánvi rozehřejeme olej na brambory. Orestujeme na něm také cibuli s pokrájenou slaninou a přidáme slité brambory. Osolíme, opepříme a přidáme hrášek a posekaný špenát. Chvíli restujeme.

8
Hotovo

Hotovou panenku vyndáme z trouby a zabalíme do alobalu. Pánev dáme na rozehřátou plotýnku a zakápneme vínem. Až vysyčí, přilijeme horký vývar, chvilku povaříme a pak vhodíme kus másla. Stáhneme z plotny a necháme rozpustit. Rozbalíme panenku, puštěnou šťávu přiliijeme do pánve. Z masa odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Maková buchta s třešněmi
další
Těstoviny s krevetami a rajčaty
předchozí
Maková buchta s třešněmi
další
Těstoviny s krevetami a rajčaty

Přidejte svůj komentář