Ingredience
- 1000 g nízký roštěnec
- 3 lžíce hrubozrnná hořčice
- 2 lžíce pomerančová šťáva
- 1 lžíce med
- 1 lžička sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Remuláda
- 200 g zakysaná smetana
- 100 g majonéza
- 5 malé kyselé okurky Cornichons
- 1 lžička dijonská hořčice
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce kapary
- dle chuti med
- dle chuti citrónová šťáva
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso vyndáme z lednice aspoň hodinu před přípravou, abychom jej nedávali na pánev studené. Očistíme důkladně od bílých blanek a tučných kousků. Otřeme navlhčeným ubrouskem a svážeme kuchyňským provázkem do stejnoměrného tvaru (rovnoměrně se nám propeče). |
2 Hotovo | Následně jej ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. Pokapeme olejem a dlaněmi vše vmasírujeme do masa. Rozpálíme pánev (ideálně s kovovou rukojetí, kterou pak můžeme vložit do trouby) na vyšší než střední teplotu. Maso ze všech stran krátce opečeme dozlatova. Násilím neodtrháváme od pánve. Když se zatáhne, pustí se samo. |
3 Hotovo | Z hořčice, medu a pomerančové šťávy připravíme pastu, kterou maso ze všech stran opatrně potřeme. Ze strany doprostřed masa zapíchneme teplotní sondu a vrátíme do pánve s troškou oleje (nebo zapékací misky). Vložíme do trouby vyhřáté na 120 st. C a pečeme dokud na sondě nebude 55 st. C - cca 35-40 minut. |
4 Hotovo | Vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Pak teprve vyndáme sondu. V této fázi jsem maso vložila do vakuovacího sáčku a zavakuovala. Odložila do lednice a nechala vystydnout do druhého dne. Pak krájela na tenké plátky. |
5 Hotovo | Zakysanku s majonézou smícháme s posekanými kapary, okurkami a cibulkou. Dochutíme medem, hořčicí, citrónovou šťávou a solí. |