Ingredience
Masové koule
- 750 g mleté vepřové maso
- 50 ml voda
- 3 lžíce jemné vločky
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 vejce
- tymián
- oregano
- sůl
- pepř
A ještě
- 4 červená paprika tenkostěnná
- 600 ml rajčatová passata
- 150 g libová slanina
- 100 ml BBQ omáčka
- 50 ml bílé víno
- 1 cibule
- 1 lžíce cukr krupice
- chilli paprička
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mleté maso smícháme s trochou vody, ovesnými vločkami, vejcem, drobně posekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a oregánem. Masovou směs důkladně propracujeme a následně z ní utvoříme 12 koulí. |
2 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme koule a ze všech stran opečeme dozlatova. Potom je vařečkou nahrneme k jedné straně a na uvolněné ploše zarestujeme cibuli poprášenou trochou cukru. Občas promícháme. Když je cibule zlatavá, zalijeme jí vínem, promícháme s koulemi a přiklopíme pokličkou. Necháme vydusit. |
3 Hotovo | Papriky omyjeme, odstraníme semínka a rozkrájíme je na proužky. Přisypeme do kastrolu, zalijeme rajčatovou passatou a bbq omáčkou, přidáme chilli papričku v množství dle chuti a dusíme cca půl hodiny. Dle chuti dosolíme. |
4 Hotovo | Podáváme s pečenými brambory nebo vařenou rýží. |