Ingredience
- 60 g ovesné vločky
- 60 g rukola
- 30 g čedar
- 20 g lněné semínko
- 3 stroužky česnek
- 1 ks vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Dip
- 160 g čerstvý sýr typu žervé
- 110 g tuňák ve vlastní šťávěnebo v oleji
- 3 lžíce šlehačka
- 1 ks vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vločky rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru na strukturu hrubé mouky. Přidáme najemno strouhaný sýr, prolisovaný česnek, len, sůl, pepř a natrhanou rukolu a ještě krátce protočíme, aby se nám všechny ingredience propojily v těstíčko. |
2 Hotovo | Na palačinkovači, keramické nebo teflonové pánvi smažíme na trošce oleje z obou stran malé lívanečky. |
3 Hotovo | V mezičase si připravíme dip. Vejce uvaříme natvrdo – od doby varu 10 minut. Z tuňáka vymačkáme tekutinu a smícháme v misce se šlehačkou, solí, pepřem a posekaným vejcem. Podáváme k lívanečkům. |