0 0
Rumpsteak s pepřovou omáčkou a restovanou paprikou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Steak
300 g rumpsteak
olej
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Pepřová omáčka
50 ml hovězí vývar
30 ml bílé víno
20 g máslo
1 lžička zelený nakládaný pepř
1 větvička rozmarýn
sůl
Zelenina
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 lahůdková cibulka
1 stroužek česnek
sůl
olej

Rumpsteak s pepřovou omáčkou a restovanou paprikou

Trendy:
  • Masožrout

Na steaky používáme výhradně vyzrálé maso. Před přípravou jej neomýváme vodou, pouze otřeme ubrouskem.

  • 40 min
  • Porcí: 1
  • Středně náročné

Ingredience

  • Steak

  • Pepřová omáčka

  • Zelenina

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hodinu před přípravou rumpsteak vytáhneme z lednice o vyjmeme z vakuového obalu. Pak jej otřeme ubrouskem dosucha a vmasírujeme do něj trochu oleje. Rozpálíme suchou grilovací pánev a když bude hodně horká, steak na ní zvolna položíme. Necháme opékat cca 5 minut a poté jej obrátíme (i když se okamžitě přilepí k pánvi, po této době by se už měl sám pustit). Také z druhé strany jej budeme péct dalších cca 5 minut.

2
Hotovo

Hotový steak zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozehřáté na 100 st. C na 10 minut.

3
Hotovo

Do pánve po steaku nalijeme trošku oleje a až vysyčí, přilijeme silný hovězí vývar. Přidáme větvičku rozmarýny a zelený pepř. Osolíme, přihodíme máslo a necháme rozpustit.

4
Hotovo

Papriky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibulku včetně zelené části nakrájíme na kousky a česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme trošku oleje a česnek na něm orestujeme. Přihodíme papriku a cibulku, osolíme a chvilku společně opékáme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Cmunda po kaplicku
další
Risotto se špenátem a krůtím masem
předchozí
Cmunda po kaplicku
další
Risotto se špenátem a krůtím masem

Přidejte svůj komentář