Ingredience
Steak
- 300 g rumpsteak
- olej
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Pepřová omáčka
- 50 ml hovězí vývar
- 30 ml bílé víno
- 20 g máslo
- 1 lžička zelený nakládaný pepř
- 1 větvička rozmarýn
- sůl
Zelenina
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lahůdková cibulka
- 1 stroužek česnek
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Hodinu před přípravou rumpsteak vytáhneme z lednice o vyjmeme z vakuového obalu. Pak jej otřeme ubrouskem dosucha a vmasírujeme do něj trochu oleje. Rozpálíme suchou grilovací pánev a když bude hodně horká, steak na ní zvolna položíme. Necháme opékat cca 5 minut a poté jej obrátíme (i když se okamžitě přilepí k pánvi, po této době by se už měl sám pustit). Také z druhé strany jej budeme péct dalších cca 5 minut. |
2 Hotovo | Hotový steak zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozehřáté na 100 st. C na 10 minut. |
3 Hotovo | Do pánve po steaku nalijeme trošku oleje a až vysyčí, přilijeme silný hovězí vývar. Přidáme větvičku rozmarýny a zelený pepř. Osolíme, přihodíme máslo a necháme rozpustit. |
4 Hotovo | Papriky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibulku včetně zelené části nakrájíme na kousky a česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme trošku oleje a česnek na něm orestujeme. Přihodíme papriku a cibulku, osolíme a chvilku společně opékáme. |