Ingredience
Salát
- 4 vařené brambory
- 4 lžíce mražený hrášek
- 2 kyselé okurky
- 2 lžíce lák z okurek
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 včetně zelené části lahůdková cibulka
- 1 lžička plnotučná hořčice
- kousek celer
- 0,5 majolka
- sůl, pepř
- olej
A ještě
- 8 plátků šunka
- 4 plátky tvrdý sýr
- 4 kyselé okurky
- 2 lžíce majolka
- 2 lžíce šlehačka
- cherry rajčátka
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na troše oleje. Chvilku před koncem přisypeme hrášek. Ještě chvilku restujeme a přendáme k bramborám. Cibulku a okurky nakrájíme na kousky a přidáme také do mísy. Majolku smícháme s lákem z okurek, solí, pepřem a s hořčicí a promísíme se zeleninou. Necháme odležet v lednici. |
2 Hotovo | Uvaříme vejce natvrdo (10 minut), zchladíme a oloupeme. Majolku smícháme se šlehačkou. Na talířky rozdělíme salát, ozdobíme šunkou, sýrem, přepůleným vajíčkem, okurkami, cherry rajčátky a petrželkou. Přelijeme rozředěnou majolkou. |