0 0
Růžičková kapusta v bešamelu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Růžičková kapusta v bešamelu

Trendy:
  • Vegetariánské

Růžičková kapusta je zelenina, která vydrží na záhonku dlouho do zimy. Neskolí jí ani mrazy do -12 st. C. Naopak, mráz zjemňuje její chuť.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Sýrový bešamel

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kapustičky opláchneme, osušíme, očistíme od ovadlých listů a odřízneme přečnívající košťálek. Přepůlíme je. Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy velké jako kapustičky. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a vsypeme do něj připravené kapustičky a brambory a opékáme při střední těplotě, až začnou brambory jemně zlátnout. Velmi často mícháme, aby se máslo nespálilo. Zakápneme vývarem, přidáme pokrájená rajčata, přiklopíme pokličkou a na mírné teplotě pár minut dusíme. Přesně tu dobu, dokud nepřipravíme bešamel.

2
Hotovo

V kastrolku rozehřejeme máslo a přisypeme k němu mouku. Usmažíme světlou voňavou jíšku. Přiléváme studené mléko a metličkou šleháme. Stále zahříváme a prošleháváme, abychom vytvořili hladký bešamel bez žmolků. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme 3/4 strouhaného sýra. Smícháme s podušenou zeleninou.

3
Hotovo

Zapékací misku vytřeme bohatě máslem a zeleninovou směs do ní nalijeme. Povrch posypeme zbylým sýrem a zapečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Fazolová polévka se zeleninou a klobásou
další
Skořicoví šneci
předchozí
Fazolová polévka se zeleninou a klobásou
další
Skořicoví šneci

Přidejte svůj komentář