Ingredience
- 400 g treskanebo rybí filé
- 40 g strouhanka
- 30 g jemné ovesné vločky
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce posekaný čerstvý kopr
- 1 ks cibule
- dle chuti sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- Hraška na obalovánínebo hladká mouka
- na smažení řepkový olej+ lžíce másla
Hráškové pyré
- 100 g mražený hrášek
- 4 ks brambory
- 40 g máslo
- 20 g parmazán
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rybu, je-li zmrazená, necháme trochu povolit. Ale jenom tak, aby se dala rozkutrovat. Předtím než ji vložíme do sekáčku odsajeme ubrouskem vodu. Pokud máme rybu čerstvou, rozmixujeme ji rovnou. Zároveň rozsekáme v sekáčku i cibuli a česnek. Drť přendáme do misky, přisypeme strouhanku, vločky, sůl, pepř, kopr a ochutíme citrónem. Důkladně promícháme. |
2 Hotovo | V pánvi si rozehřejeme trochu oleje. Z těsta tvoříme malé ploché karbanátky, které obalujeme v Hrašce a vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažíme z obou stran dozlatova. |
3 Hotovo | V mezičase si připravíme také kaši. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme spolu s hráškem v osolené vodě doměkka. Když jsou měkké, vodu slijeme, do hrnce dáme rozpuštěné teplé máslo, nastrouhaný sýr a rozmixujeme na kaši. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |