Ingredience
Korpus
- 160 g pohanková mouka hladkápříp. pšeničná hladká mouka
- 50 g máslo
- 40 g třtinový cukr
- 1 vejce
- 1 bílek
- 1 lžička prášek do pečiva
- vanilka
- špetka sůl
Náplň
- 500 g rybíz
- 250 g měkký tvaroh
- 100 ml mléko
- 20 g prášek vanilkový pudink
- 1 žloutek
- vanilka
- špetička sůl
Drobenka
- 50 g strouhaný kokos
- 50 g třtinový cukr
- 40 g máslo
Na vysypání formy
- máslo
- pohanková mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z mouky, prášku do pečiva, špetky soli, vanilky, másla a cukru uděláme žmolenku. Do žmolenky vmícháme 1 vejce a 1 bílek a umícháme ve vláčné těsto. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a těsto do ní po dně rozvrstvíme. Jde to dobře navlhčenými dlaněmi. |
2 Hotovo | Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a 10 minut předpečeme. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Z kokosu, cukru a másla užmouláme drobenku a rozvrstvíme ji po povrchu připraveného koláče. Dopečeme v troubě cca 25 minut. |
2 komentářů Schovat komentáře
Tak tento koláč je perfektní…je to jeden z nejoblíbenějších a pohanková mouka je v něm skvělá!
To mě moc těší Ireno. Rybíz miluju. A manžel zase „mokré“ moučníky, takže proto ten tvaroh 🙂 A pohanková mouka se svojí oříškovou chutí je vážně skvělá.