0 0
Rychlý hummus

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g cizrna konzerva
50 ml olivový olej
2 lžíce tahini nebo 2 lžíce sezamových semínek
2 stroužky česnek
0,5 ks citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
sůl
A ještě
bageta
zelenina

Rychlý hummus

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Recept na hummus pochází
z 18. století ze syrského Damašku.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme zeleninu na salát. Placky rozkrájíme na výseče a opečeme na trošičce oleje na pánvi.

2
Hotovo

Cizrnu zcedíme, ale vodu nevyléváme. Do elektrického sekáčku nebo mixéru nasypeme cizrnu, přilijeme trochu nálevu, olivový olej a přidáme tahini. Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme prolisovaným česnekem. Rozmixujeme na hladkou pastu. Doladíme dle chuti.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré
další
Hovězí po burgundsku
předchozí
Ragú z mletého masa zapečené s bramborovým pyré
další
Hovězí po burgundsku

Přidejte svůj komentář