Ingredience
Krém
- 250 g mascarpone
- 200 g zakysaná smetana
- javorový sirup
- citrónová šťáva
A ještě
- 100 ml silná káva
- cukrářské piškoty
- 1 banán
- borůvky
- jahody sušené mrazem
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vyšleháme mascarpone se zakysanou smetanou a ochutíme javorovým sirupem a citrónovou šťávou. Chuť vyladíme tak, aby byla příjemně výrazná. Připravíme silnou kávu a nalijeme do hlubokého talíře. Oloupeme banán a nakrájíme na plátky. Omyjeme borůvky a necháme okapat. |
2 Hotovo | Připravíme poháry. Namočíme velmi rychle a zlehka cukrářský piškot z obou stran. Rozkrájíme jej na 3 díly a vyrovnáme na dno jednoho pohárku. Takto postupujeme i s dalšími sklenkami. Piškoty překryjeme lžící krému. Na krém rozdělíme plátky banánu a pár borůvek. Opět překryjeme trochou krému a na něj opět rozdělíme kousky smočených piškot. Prsty zamáčkneme do krému. Posypeme pár borůvkami a překryjeme krémem. Každou sklenkou poklepeme o stůl, aby si dezert "sednul". |
3 Hotovo | Povrch posypeme zbylými borůvkami. Necháme aspoň hodinku odležet v lednici a následně dozdobíme sušeným jahodovým práškem a mátou. |