0 0
Rýžovo-jablečný dezert

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g mléčná rýže nebo kulatozrnná
30 g třtinový cukr
3 jablka
1 lžíce vanilkový pudink
vanilka
skořice
špetka sůl

Rýžovo-jablečný dezert

Trendy:
  • Recepty pro děti

Pokud do dezertu přidáme trochu strouhaného zázvoru, bude to skvělý zahřívací dezert pro chladné dny.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme, doplníme dvojnásobným množstvím vody, mírně osolíme, přidáme lžíci Panely, špetku vanilky a pod pokličkou uvaříme doměkka – cca 15 minut.

2
Hotovo

Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. S trochou vody, cukru, skořice a špetičky soli udusíme do změknutí. Pudink rozmícháme s cca deci vody a přilijeme k jablkům. Mícháme do zhoustnutí.

3
Hotovo

Do skleniček plníme střídavě rýži a jablíčka. Na povrchu poprášíme skořicí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Fazolky nakyselo s bramborem a ztraceným vejcem
další
Třešňová marmeláda s limetou a chilli
předchozí
Fazolky nakyselo s bramborem a ztraceným vejcem
další
Třešňová marmeláda s limetou a chilli

Přidejte svůj komentář