Ingredience
- 200 g mléčná rýženebo kulatozrnná
- 30 g třtinový cukr
- 3 jablka
- 1 lžíce vanilkový pudink
- vanilka
- skořice
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme, doplníme dvojnásobným množstvím vody, mírně osolíme, přidáme lžíci Panely, špetku vanilky a pod pokličkou uvaříme doměkka – cca 15 minut. |
2 Hotovo | Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. S trochou vody, cukru, skořice a špetičky soli udusíme do změknutí. Pudink rozmícháme s cca deci vody a přilijeme k jablkům. Mícháme do zhoustnutí. |
3 Hotovo | Do skleniček plníme střídavě rýži a jablíčka. Na povrchu poprášíme skořicí. |