Ingredience
- 4 menší krůtí řízky
- citrónová šťáva
- sojová omáčka
- olivový olej
- čerstvý tymián
Burgry
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
- olej
A ještě
- 1 ks avokádo
- 1 ks rajče
- 1 stroužek česnek
- 1/2 lahůdková cibulka
- citrónová šťáva
- sůl, pepř
- kousek červená cibule
- baby salát
- černý sezam
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krůtí plátky jemně naklepeme a naložíme do marinády z citrónové šťávy, sojovky, tymiánu a olivového oleje. Necháme aspoň hodinku odležet. |
2 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou a nakonec doplníme 1 a půl násobkem vody čisté. Osolíme a uvaříme doměkka. Od doby varu 12 minut. Formičku na creme brulee vyložíme fresh fólií a natlačíme do ní rýži až po okraj. I zvrchu překryjeme fólií a důkladně upěchujeme. Do teflonové pánve kápneme trochu oleje a utvořený bochánek rýže do ní vyklepneme. Z obou stran opečeme dozlatova. Potřebujeme takto utvořit 4 ks. |
3 Hotovo | Avokádo rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, pokrájenou cibulkou a rajčetem a ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Červenou cibuli nakrájíme na jemné proužky. |
4 Hotovo | Krůtí maso vyjmeme z marinády a opečeme na grilu nebo grilovací pánvi. Na rýžovou placku položíme list salátu, na něj krůtí steak, na něj navrstvíme avokádový dip, cibuli a posypeme sezamem. |