0 0
Sacher dort

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
160 g min. 65% hořká čokoláda
140 g máslo
120 g hladká mouka
80 g moučkový cukr
60 g cukr krupice
6 vejce
špetka sůl
Poleva
200 g min. 65% hořká čokoláda
4 lžíce šlehačka
A ještě
250 g meruňková marmeláda
2 fíky
na zdobení hořká čokoláda
máta

Sacher dort

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

V Rakousku je ke koupi čokoládová poleva určená speciálně pro Sacher dort.

  • 75 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

  • Poleva

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

S přípravou dortu začneme už 2 hodiny před samotným pečením. Z lednice vyndáme vejce a máslo. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

2
Hotovo

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do misky nasypeme moučkový cukr, přidáme změklé máslo a vyšleháme do světlé pěny. Jeden po druhém přidáme žloutky. Každý zašleháme tak, aby se úplně "ztratil". Pak čůrkem přiléváme čokoládu a stále šleháme. Na tuto práci je ideální využít kuchyňského robota.

3
Hotovo

Do vyšší nádoby dáme bílky se špetkou soli a šleháme, až začne vznikat bílá pěna. Postupně přisypeme krupicový cukr a vyšleháme v polotuhý sníh, který bude nahoře tvořit špičky, když vytáhneme mixér. Nesmí však být přešlehaný, "suchý". Sníh pak střídavě s moukou zlehka vmícháme do připravené směsi.

4
Hotovo

Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Pečeme 20 minut, pak teplotu snížíme na 150st. C a dopečeme ještě cca 15-20 minut. Po této době vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed dortu, je-li hotový. Pokud špejli vytáhneme suchou, korpus už dál nepečeme. Necháme jej stát hodinu ve formě a pak z formy vyjmeme. Necháme zcela vychladnout.

5
Hotovo

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme a bohatě potřeme meruňkovou marmeládou. Přiklopíme horní částí. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s ohřátou šlehačkou, dort polijeme a nožem rozetřeme po celé ploše i stranách. Necháme chvilku zatuhnout a ozdobíme trojúhelníčky hořké čokolády. Polevu necháme ztuhnout, klidně přes noc, aby se všechny chutě propojili a druhý den jej ozdobíme měsíčky fíků a čerstvou mátou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Muffiny z mandlové hmoty s čokoládou
další
Smažené řízečky z marinovaného tofu se salátem z kořenové zeleniny
předchozí
Muffiny z mandlové hmoty s čokoládou
další
Smažené řízečky z marinovaného tofu se salátem z kořenové zeleniny

Přidejte svůj komentář