Ingredience
- 400 g červené fazole
- 400 g rajčatová passata
- 150 g mražené fazolkykonzervované
- 60 g sušená šunka
- 4 rajčata
- 4 vejce
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- zelená část jarní cibulka
- chilli vločky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Příloha
- kukuřičné tortilla placky
Postup přípravy
Uvařeno ve spolupráci s https://www.opamuurikka.cz/
Tento krásný kastrol-pánev https://www.opamuurikka.cz/eshop/p/opa-kivi-hrnec-s-poklici-28-cm-10013-10 se hodí báječně. Má pokličku a silikonové úchytky, které se dají jednoduše sejmout a kastrol se dá použít v troubě do 200 st. C, s pokličkou pak do 150 st. C.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmáčkneme plochou nože a rozsekáme. Šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a použijeme na ozdobení. |
2 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Přihodíme šunku, okořeníme chilli vločkami a ještě pár minutek restujeme. Vhodíme mražené fazolky a dvě minutky opékáme. Přidáme rajčata, pasattu a okapané fazole. Osolíme, opepříme a při silnější teplotě zahřejeme, až směs začne bublat. |
3 Hotovo | Ve směsí vařečkou vytvoříme čtyři "hnízda" a do každého vklepneme vejce. Přiklopíme pokličkou a cca pět minut dusíme. Bílek by měl být při podávání ztuhlý a žloutek ještě částečně tekutý. Před podáváním posypeme nakrájenou jarní cibulkou. |
4 Hotovo | |
5 Hotovo |