Ingredience
- 400 g hlávkové zelí
- 1 větší mrkev
- 1 malá cibule
- kousek celer
- 100 g majonézamůže být i veganská
- 60 g zakysaná smetana
- cca 2 lžíce třtinový cukr
- cca 1 lžička kvalitní ocetnapř. jablečný
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které ještě překrájíme. Zasypeme solí (asi 1 lžičku – dle chuti), nadrobno nakrájenou cibulí a rukama pořádně promneme, aby zelí pustilo šťávu. Puštěnou tekutinu slijeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Cukrem ochutíme majonézu a smetanu, doladíme octem a pepřem. Vše důkladně promísíme a necháme v chladu aspoň hodinu odležet. Pokud bychom měli v plánu připravit salát den předem, cibuli přidáme až následný den. |