Ingredience
- 2 ks hruška
- 1 lžíce třtinový cukr
- 1/2 dl portské víno
- zelený salát
- sýr brie
- vlašské ořechy
Zálivka
- 1 lžíce javorový sirup
- z 1/2 ks citrónová šťáva
- 1/2 dl olivový olej
- 1/2 lžičky dijonská hořčice
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Posypeme je cukrem a promícháme. Vložíme do vyhřáté pánve a chvíli zahříváme. Zalijeme portským vínem, přikryjeme a chviličku dusíme. |
2 Hotovo | Připravíme si zálivku, všechny ingredience dáme do skleničky a vidličkou našleháme. |
3 Hotovo | Salát opláchneme a natrháme na kousky. Sýr nakrájíme na malé plátky a oloupané ořechy nasekáme na větší kousky. Promícháme s podušenými hruškami a zalijeme zálivkou. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |