Ingredience
- 160 g krevetky
- 2 vejce
- 2 rajčata
- 1 jarní cibulka
- avokádo
- směs listových salátů
- citrónová šťáva
- olivový olej
- 2 plátky toustový chléb
Remuláda
- 80 g majonéza
- 40 g zakysaná smetana
- citrónová šťáva
- čekankový sirup
- dijonská hořčice
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 9 minut. Pak vodu slijeme, vejcím porušíme skořápku a zalijeme studenou vodou. Osušíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Vhodíme do mísy. |
2 Hotovo | Rozmražené krevetky vhodíme do osolené a citrónem okyselené vody a povaříme 2 minutky, dokud nezačnou postupně stoupat k hladině. Slijeme a necháme chvilku zchladnout. |
3 Hotovo | Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčata překrojíme a odstraníme semínka. Zbytek nakrájíme na kousky. Salát opláchneme, osušíme. Vše přidáme k vejcím. |
4 Hotovo | V mističce smícháme majonézu, kysanou smetanu a dle vlastní chuti doladíme čekankovým sirupem, citrónovou šťávou, hořčicí a solí. Zamícháme se salátem, rozdělíme na misky a navrch rozložíme krevetky. Pokapeme olivovým olejem. |
5 Hotovo | Toustový chlebík pokapeme olivovým olejem a z obou stran opečeme na grilovací pánvi. |