Ingredience
- 300 g krůtí prso
- 100 g těstoviny
- 100 g tvrdý sýr
- 12 cherry rajčátka
- 4 listy ledový salát
- 1 červená paprika
- 0,5 salátová okurka
- sůl
- olej
Remuláda
- 150 g majolka
- 40 ml šlehačka
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 0,5 lžičky cukr krupice
- dle chuti citrónová šťáva
- česneková sůl s bylinkami
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku v osolené vodě "al dente". Maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném oleji. Připravíme je nadvakrát, aby se opekly a ne dusily ve vlastní šťávě. Orestované kousky děrovanou naběračkou vylovíme z oleje a smícháme s těstovinami. |
2 Hotovo | Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme jí na malé kousky. Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a také odstraníme semínka a nakrájíme. Cherry rajčátka rozčtvrtíme, sýr nakrájíme na drobné kostičky. Listy salátu opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme s vychlazenými těstovinami a masem. |
3 Hotovo | Ve skleničce smícháme majolku s hořčicí, solí, pepřem, česnekovo bylinkovou solí, cukrem a citrónovou šťávou. Přelijeme přes salát a promícháme. |