Ingredience
- 3 ks soudkovitá cuketa
- 3 snítky máta
- 2 svazky hladkolistá petrželka
- 2 ks lahůdková cibulka
- 1 malý šálek bulgur
- 1 velké rajče
- 1/3 salátová okurka
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- skořice
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety omyjeme, odkrojíme jim špičaté vršky a lžičkou vydlabeme (dřeň si schováme na polévku). Cukety vytřeme olivovým olejem a upečeme v rozpálené troubě asi 10 minut. |
2 Hotovo | Bulgur propláchneme vodou, osolíme, doplníme vodou a uvaříme dle návodu na obalu. |
3 Hotovo | Petrželku a mátu nasekáme, přidáme pokrájenou cibulku, koření a olej. Z rajčete a okurky odstraníme semínka na nakrájíme je na kousky. Přidáme k bylinkám a přimícháme i zchladlý bulgur. Dochutíme citrónovou šťávou a naplníme do upečených cuket. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |