Ingredience
- 2 dl hrnek bulgur
- 120 g kousky tuňák v oleji
- 4 stroužky česnek
- 2 ks lahůdková cibulka
- 2 ks rajče
- 1 ks kedlubna
- 1 ks mrkev
- 1 menší salátová okurka
- 1 ks červená paprika
- 1 ks zeleninový bio bujón
- 1/2 dl olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- chilli koření
Postup přípravy
Jako zálivku na bulgurový salát jsem použila domácí raw kečup.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bulgur propláchneme vodou, doplníme dvojnásobkem vody čisté, přidáme drobně nakrájený bujón a uvaříme dle návodu, cca 10 minut. |
2 Hotovo | Česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova na olivovém oleji. Mrkev nastrouháme nahrubo. Ostatní zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Vše nasypeme do mísy, přidáme kousky tuňáka bez oleje a promícháme. |
3 Hotovo | Uvařený a lehce zchladlý bulgur zamícháme do zeleniny. Dochutíme solí, pepřem a chilli. |
4 Hotovo | Jako zálivku můžeme použít domácí raw kečup nebo třeba zakysanku. |