0 0
Salát z nakládané zeleniny s bresaolou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g bresaola
5 ředkvičky
5 baby karotka
2 šalotka
1 artyčok
0,5 žlutá paprika
na ozdobení citrónový olej
Marináda
120 ml rýžový ocet
120 ml voda
80 g cukr
6 kuliček pepř
4 badyán
2 bobkový list

Salát z nakládané zeleniny s bresaolou

Bresaola jsou tenké plátky sušeného hovězího masa.

  • 30 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechny ingredience na marinádu dáme do kastrolku a 10 minut povaříme. Necháme vychladnout.

2
Hotovo

Karotky oloupeme a omyjeme, ředkvičky také omyjeme, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Z artyčoku oloupeme tvrdé lístky, odkrojíme spodek a podélně jej rozpůlíme. Vykrojíme srdíčko s jemnými lístky, odstraníme chloupky a hned ponoříme do chladného nálevu (oloupaný artyčok rychle hnědne). Ponoříme také ostatní zeleninu a šalotky, zakryjeme fresh fólií a necháme aspoň 3 dny marinovat v lednici.

3
Hotovo

Zeleninu vylovíme z nálevu. Na talířky rozdělíme plátky bresaoly a ozdobíme zeleninou z nálevu, nakrájenou na plátky. Přidáme ještě kousky čerstvé žluté papriky a pár zelených lístečků.

Filip

Jsem ajťák a mnoho mých kolegů bere jídlo jen jako energii a potravu nutnou k přežití. Já si oběd bez pohody, klidu a prožitku nedokážu ani představit. Jídlo a gastronomie jsou pro mně životní styl. Rád si vychutnávám a objevuji nové kombinace. Nejvíce v kramflecích se citím v italské kuchyni.

předchozí
Sýrové suflé
další
Flank steak s gratinovanými brambory
předchozí
Sýrové suflé
další
Flank steak s gratinovanými brambory

Přidejte svůj komentář