Ingredience
- 100 g bresaola
- 5 ředkvičky
- 5 baby karotka
- 2 šalotka
- 1 artyčok
- 0,5 žlutá paprika
- na ozdobení citrónový olej
Marináda
- 120 ml rýžový ocet
- 120 ml voda
- 80 g cukr
- 6 kuliček pepř
- 4 badyán
- 2 bobkový list
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Všechny ingredience na marinádu dáme do kastrolku a 10 minut povaříme. Necháme vychladnout. |
2 Hotovo | Karotky oloupeme a omyjeme, ředkvičky také omyjeme, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Z artyčoku oloupeme tvrdé lístky, odkrojíme spodek a podélně jej rozpůlíme. Vykrojíme srdíčko s jemnými lístky, odstraníme chloupky a hned ponoříme do chladného nálevu (oloupaný artyčok rychle hnědne). Ponoříme také ostatní zeleninu a šalotky, zakryjeme fresh fólií a necháme aspoň 3 dny marinovat v lednici. |
3 Hotovo | Zeleninu vylovíme z nálevu. Na talířky rozdělíme plátky bresaoly a ozdobíme zeleninou z nálevu, nakrájenou na plátky. Přidáme ještě kousky čerstvé žluté papriky a pár zelených lístečků. |