Ingredience
Zelenina
- 0,5 menší dýně dýně Hokaidó
- 4 stroužky česnek
- 2 menší červená řepa
- 2 lžíce sojová omáčka
- hrst čerstvých lístků šalvěj
- olej
Pečené ořechy
- 20 ks vlašské ořechy
- chilli koření
- sůl
- olej
Zálivka
- 1 lžička medová hořčice
- 1 lžička med
- 1 lžička citrónová šťáva
- 0,5 dl olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Řepu omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky. Dýni přepůlíme nakrájíme na 1 cm široké plátky a ty na kousky. Přidáme k červené řepě. |
2 Hotovo | Vše pokropíme sójovou omáčkou, ideálně přelitou do rozprašovače. Troubu nastavíme na 180 st. C a pečeme 25 minut. Během pečení několikrát přehodíme obracečkou. Po čtvrthodině zkontrolujeme, jestli je zelenina hotová. Pokud ne, přidáme ještě 5 minut. |
3 Hotovo | V mezičase si vylouskáme ořechy, nahrubo posekáme, přesypeme do pánve, osolíme, okořeníme chilli a na trošce oleje opražíme do křupava. Stále mícháme a kontrolujeme, aby se nám nepřipálily. |
4 Hotovo | Připravíme si zálivku. Do oleje přidáme hořčici, med, sůl a citrónovou šťávu. Vyšleháme vidličkou. |
5 Hotovo | Upečenou zeleninu promícháme se zálivkou a na talířích posypeme opraženými ořechy. |
6 Hotovo | Tip: Oříšky můžete pohodlně nakupovat také na internetu, včetně vlašských ořechů. |