0 0
Salát z pečených kapustiček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g růžičková kapusta
30 g lískové oříšky
30 ml olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Dip
100 g bílý řecký jogurt
20 g majolka
20 g kremžská hořčice
1 lžíce lněný olej příp. jiný kvalitní
1 lžička javorový sirup
sůl
A ještě
0,5 kyselé jablko např. Granny Smith
chilli vločky

Salát z pečených kapustiček

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Malé růžičky kapusty jsou zásobárnou cenných živin. Podporují imunitní systém a zlepšují náladu.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Dip

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kapustičky omyjeme a osušíme. Zbavíme je nehezkých lístků a odkrojíme oschlý košťálek. Překrájíme na půlky. Nasypeme do misky, zakapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Rozvrstvíme na plech na pečící papír. Lískové oříšky taky překrájíme napůl a posypeme jimi kapustičky. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 15 minut.

2
Hotovo

Zatímco se nám pečou kapustičky, připravíme dip. Smícháme jogurt s majolkou a hořčicí a dochutíme javorovým sirupem a solí. Zjemníme lněným olejem. Jablíčko omyjeme a nakrájíme na nudličky. Kapustičky rozdělíme do mističek, pokapeme dipem a ozdobíme jablíčkem. Navrch nasypeme chilli vločky dle chuti.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramborová polévka – bramboračka
další
Košíčky z ovesných vloček a oříšků
předchozí
Bramborová polévka – bramboračka
další
Košíčky z ovesných vloček a oříšků

Přidejte svůj komentář