0 0
Salát z „piklované“ okurky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 salátová okurka
40 ml jablečný ocet
4 lžíce javorový sirup
4 lžíce voda
1 lžička rýžový ocet
1 zarovnaná lžička hořčičné semínko
1 šalotka
sůl

Salát z „piklované“ okurky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Zdravé recepty

Domácí jablečný ocet má jemnější chuť než ocet koupený. Zálivku z koupeného připravte dle vlastní chuti.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Okurku omyjeme, oloupeme (domácí neloupeme) a nastrouháme na mandolíně na plátky. Šalotku oloupeme, překrojíme a nakrájíme na proužky. Připravíme si zálivku smícháním octa, javorového sirupu, soli, vody a hořčičného semínka. Okurkové plátky se zálivkou promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme stát přes noc, ale klidně i přes dvě :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dýňová polévka se šunkovými krutony
další
Maková roláda z bílků
předchozí
Dýňová polévka se šunkovými krutony
další
Maková roláda z bílků

Přidejte svůj komentář