Ingredience
Salát
- 400 ml studená voda
- 200 g quinoa
- 15 ks černé olivy
- 3 hrsti rukola
- 1 ks červená kapie
- 1 ks bílá paprika
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 stroužek česnek
- 1 kostka zeleninový bio bujón
- 1 lžička mořské řasy Nori vločky
- kousek chilli paprička
- olivový olej
Na ozdobu
- 1 ks karambola
- rukola
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Potom vodu slijeme a doplníme odměřenou vodou, přidáme bio bujón, řasu a dáme vařit. Když se quinoa začne vařit, promícháme ji a od doby varu vaříme pozvolně 15 minut. Pak stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou ještě 10 minut dojít. Tak by měla být quinoa uvařená „na skus“. |
2 Hotovo | Mezitím, co se nám vaří quinoa, připravíme si zeleninu. Vše omyjeme. Z paprik odstraníme semínka. Nakrájíme je na kostičky, cibulku na plátky, olivy na kolečka a chilli papričku na maličké kostičky. Nasypeme do misky. Přidáme na malé kousky natrhanou rukolu. Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji dorůžova. Česnek i s olejem přidáme k zelenině. Přisypeme také zchladlou quinou a promícháme. |
3 Hotovo | Ta talíře navrstvíme hnízdo z rukoly, na ní nandáme salát a můžeme ozdobit karambolou. |