Ingredience
- 300 g zelené fazolky
- 60 g balkánský sýr
- 3 stroužky česnek
- 3 stonky máta
- 1 lžíce sojová omáčka
- kousek červená chilli paprička
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- třtinový cukr
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Fazolky omyjeme a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 8 minut. Vodu slijeme a fazolky propláchneme studenou vodou. Necháme vystydnout a nakrájíme na cca 3 cm kousky. Na olivovém oleji opečeme do světle růžova nasekaný česnek, přidáme na kousíčky nakrájenou chilli papričku, trošku cukru, soli, pepře a sójovou omáčku. Směs přelijeme přes fazolky, zakapeme citrónovou štávou, přidáme posekanou mátu a na drobounké kostičky pokrájený balkánský sýr. |