Ingredience
- 750 g vepřová plec
- 300 g kysané zelí
- 3 ks cibule
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce hladká mouka
- 6 kuliček nové koření
- 3 listy bobkový list
- 3 lžíce máslo
- 2 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce uzená paprika
- chilli koření
- mletý pepř
- kmín
- sůl
- olej
- zakysaná smetana
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso rozkrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm dorůžova posekanou cibuli a česnek. Přidáme maso a kmín a za častého míchání necháme maso zatáhnout a puštěnou vodu vypařit. Zasypeme paprikou, krátce osmažíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Přidáme koření, přiklopíme pokličkou a dusíme, dokud se voda neodpaří. Takto opakujeme, dokud není maso měkké. |
2 Hotovo | V malém kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme k němu hladkou mouku. Na středním plameni a za častého míchání připravíme zlatavou jíšku. |
3 Hotovo | Když už je maso změklé, osolíme, dolije vodou nebo vývarem na požadované množství a vmícháme zchladlou jíšku. Povaříme do zhoustnutí a přidáme pokrájené kysané zelí. A ještě asi 5 minut povaříme. |
4 Hotovo | Připravíme houskové knedlíky. Na talířích zdobíme zakysanou smetanou. |