0 0
Segedínský guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
750 g vepřová plec
300 g kysané zelí
3 ks cibule
3 stroužky česnek
3 lžíce hladká mouka
6 kuliček nové koření
3 listy bobkový list
3 lžíce máslo
2 lžíce sladká paprika
1 lžíce uzená paprika
chilli koření
mletý pepř
kmín
sůl
olej
zakysaná smetana

Segedínský guláš

Segedínský guláš je údajně pojmenovaný po Josefu Szekeley, který dorazil hladový do hospůdky. Bylo před zavíračkou a snědeno. Měli jen zbytek cikánského guláše, trochu zelí a zakysanou smetanu. Tak to mu to prostě smíchali dohromady....

  • 150 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso rozkrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm dorůžova posekanou cibuli a česnek. Přidáme maso a kmín a za častého míchání necháme maso zatáhnout a puštěnou vodu vypařit. Zasypeme paprikou, krátce osmažíme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Přidáme koření, přiklopíme pokličkou a dusíme, dokud se voda neodpaří. Takto opakujeme, dokud není maso měkké.

2
Hotovo

V malém kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme k němu hladkou mouku. Na středním plameni a za častého míchání připravíme zlatavou jíšku.

3
Hotovo

Když už je maso změklé, osolíme, dolije vodou nebo vývarem na požadované množství a vmícháme zchladlou jíšku. Povaříme do zhoustnutí a přidáme pokrájené kysané zelí. A ještě asi 5 minut povaříme.

4
Hotovo

Připravíme houskové knedlíky. Na talířích zdobíme zakysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vanilkové rohlíčky
další
Marokánky
předchozí
Vanilkové rohlíčky
další
Marokánky

Přidejte svůj komentář