Ingredience
- 60 g anglická slanina
- 50 g čedar
- 40 g mražený hrášek
- 40 g mražená kukuřice
- 6 ks vejce
- 3 ks vařené brambory
- 2 lžíce šlehačka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka (nebo využijeme např. zbytek brambor vařených ve slupce). Hrášek s kukuřicí osolíme, zalijeme vroucí vodou a cca 3 minuty povaříme. Vejce vyklepneme do vyšší odměrky, osolíme, opepříme, přidáme šlehačku a vidličkou rozšleháme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. |
2 Hotovo | Omelety můžeme upéct buď na menší pánvi - pro každého jednu nebo na palačinkovou pánev rozestavit kovová tvořítka a připravit mini omeletky v nich (nezapomeňte tvořítka vytřít pomocí mašlovačky olejem). Všechny suroviny rozdělíme na počet porcí. |
3 Hotovo | Postup přípravy je následující: na dno kápneme trošku oleje, přidáme slaninu, necháme zpěnit, přidáme porci mírně rozšťouchaných vařených brambor, porci kukuřice, hrášku a zalijeme třetinou vajec. Posypeme strouhaným sýrem a necháme je ztuhnout. Přikryjeme pokličkou, aby vejce ztuhla až k povrchu. |