Ingredience
Sypká směs
- 150 g ovesné vločkybezlepkáři bezlepkové ovesné nebo pohankové
- 130 g slunečnicová semínka
- 50 g dýňová semínka
- 30 g lískové oříšky
- 30 g mandle
- 30 g lněné semínko
- 10 g mák mletý
- 4 lžíce psyllium
- 1 lžička sůl
Tekutá směs
- 370 ml vlažná voda
- 3 lžíce kokosový olej
- 1 lžíce kukuřičný sirupnebo tekutý med
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mísy odvážíme všechny suché ingredience s tím, že ořechy a větší semínka posekáme na malé kousky. Promícháme a přidáme směs ze sirupu, kokosového tuku a teplé vody. Všechno společně důkladně promísíme. Pokud je těsto hodně husté, přidáme ještě trošičku vody. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo hojně vymažeme kokosovým tukem nebo máslem a překlopíme do ní těsto. Lžící namačkáme po celé ploše a povrch dokonale uhladíme. Těsto necháme aspoň 2 hodiny stát. |
3 Hotovo | Troubu rozpálíme na 170 st. C a chléb s formou do ní vložíme. Pečeme asi 25 minut. Pak formu vytáhneme, chléb opatrně vyklopíme a vložíme zpátky do trouby na mřížku, kde pečeme ještě dalších cca 35 minut, až je krásně zlatý a vypečený. Po upečení bude na poklep znít dutě. |
4 Hotovo | Tento výborný chleba jsem ochutnala u mé švagrové, která ho prý objevila na www.kitchenstory.cz. |