Ingredience
- 180 ml teplá voda
- 85 g jemné ovesné vločky
- 40 g mandle
- 35 g dýňová semínka
- 30 g slunečnicová semínka
- 20 g bílý sezam
- 20 g vlašské ořechy
- 6 g psyllium
- 2 g lahůdkové sušené droždí
- 2 g sůl
- 1 g drcený kmín
- 0,5 lžíce javorový sirup
- 0,5 lžíce kokosový olej
- 0,5 lžíce jablečný ocet s vlašskými ořechy
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do teplé vody nasypeme psyllium, přidáme kokosový olej, javorový sirup a ocet. Necháme odstát. V míse smícháme vločky (nemáme-li jemné, obyčejné posekáme v sekáčku nebo mixéru). Posekáme i mandle, pak ořechy a nakonec i dýňová semínka. Buď nožem anebo v sekáčku, ale jen krátce, aby zůstaly větší kousky. Ke směsi přisypeme slunečnici, sezam, sůl, droždí a kmín. Promísíme a zalijeme tekutou částí. Promícháme a necháme půl hodiny odstát. Pokud by byla směs suchá, přikápneme ještě maličko vody. |
2 Hotovo | Po půl hodině z těsta ukoulíme 8 bochánků tvaru karbanátků. Vyskládáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme cca 20 minut dokřupava. |