0 0
Semínkové houstičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Semínkové houstičky

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Psyllium je nejen nerozpustná vláknina a lék na trávení, ale také ve spojení s vodou tvoří gel, který podrží semínka pohromadě.

  • 35 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do teplé vody nasypeme psyllium, přidáme kokosový olej, javorový sirup a ocet. Necháme odstát. V míse smícháme vločky (nemáme-li jemné, obyčejné posekáme v sekáčku nebo mixéru). Posekáme i mandle, pak ořechy a nakonec i dýňová semínka. Buď nožem anebo v sekáčku, ale jen krátce, aby zůstaly větší kousky. Ke směsi přisypeme slunečnici, sezam, sůl, droždí a kmín. Promísíme a zalijeme tekutou částí. Promícháme a necháme půl hodiny odstát. Pokud by byla směs suchá, přikápneme ještě maličko vody.

2
Hotovo

Po půl hodině z těsta ukoulíme 8 bochánků tvaru karbanátků. Vyskládáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme cca 20 minut dokřupava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Veganská pomazánka
další
Houbovka s krůtím masem
předchozí
Veganská pomazánka
další
Houbovka s krůtím masem

Přidejte svůj komentář