Ingredience
Na 4 sendviče
- 200 g čerstvý sýr typu žervé
- 160 g tuňák ve vlastní šťávě
- 1 ks mrkev
- kousek celer
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 ks citrónová šťáva
- sůl
- 8 plátků toustový chléb
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme tuňákové konzervičky, ze kterých jsme důkladně vymačkali šťávu a promícháme. Přisypeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme sýr, sůl a dochutíme citrónem. |
2 Hotovo | Polovinu plátků chleba opečeme v toustovači a použijeme je jako základnu, na kterou namažeme pomazánku. Přiklopíme neopečenými plátky, které můžeme kreativně ozdobit, případně i horní plátky můžeme opéct. |