0 0
Skořicoví šneci

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g celozrnná pšeničná mouka hladká
100 ml mléko
40 g třtinový cukr
40 g máslo
1 žloutek
0,25 droždí
větší špetka sůl
vanilka
Náplň
50 g máslo
40 g třtinový cukr
2 lžíce skořice
vanilka
Poleva
40 g moučkový cukr
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce horká voda
Na vymazání pekáčku
máslo

Skořicoví šneci

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Skořice je nesmírně zdravé koření. Je však také silným alergenem.

  • 95 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • Náplň

  • Poleva

  • Na vymazání pekáčku

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Droždí, vejce, máslo a mléko vyndáme z lednice aspoň hodinu před přípravou. Pak rozehřejeme máslo a necháme odstát, aby mělo pokojovou teplotu. Mléko také zahřejeme na pokojovou teplotu. A pustíme se do přípravy kynutého těsta. Do mléka rozdrobíme droždí a promícháme spolu se lžičkou cukru a mouky. Mouku promísíme s cukrem a solí. Až vykypí kvásek, nalijeme jej do mouky a přilijeme máslo. Vyklepneme žloutek a přikápneme vanilkovou esenci. Zaděláme vláčné hladké těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.

2
Hotovo

Změklé máslo smícháme s cukrem, skořicí a vanilkou. Důkladně rozetřeme.

3
Hotovo

Těsto rozválíme na tvar obdélníku, síly 3-5 mm. Stěrkou po celé ploše rozetřeme náplň a od delší strany zabalíme do rolády. Ostrým nožem roládu překrojíme napůl, půlky zase na půlky, a ty opět rozdělíme. Pekáček vymažeme máslem a šneky do něj rozložíme tak, aby mezi sebou měli dostatek místa. Potřeme je zbylým bílkem.

4
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 15-18 minut. Hotové roládky vyjmeme z trouby a necháme chvíli zchladnout.

5
Hotovo

Moučkový cukr prosijeme a rozetřeme s horkou vodou a citrónovou šťávou. Pomocí lžíce polevou roládky polijeme a necháme vystydnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Růžičková kapusta v bešamelu
další
Salát s krůtím masem
předchozí
Růžičková kapusta v bešamelu
další
Salát s krůtím masem

Přidejte svůj komentář