Ingredience
- 150 g - 1 balení Ďobáčkysójové nudličky
- 5 ks rajčata
- 4 lžíce mražená kukuřice
- 4 stroužky česnek
- 3 lžíce sojová omáčka
- 2 ks kyselá okurka
- 2 ks se zelenou částí lahůdková cibulka
- 2 lžíce kečup
- 1 menší červená paprika
- 1 ks cibule
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- chilli paprička
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek quinoa
- 1 kostka zeleninový bio bujón
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Quinou propláchneme studenou vodou a necháme jí v čisté vodě namočenou 15 minut. Mezitím si v půl litru teplé vody rozpustíme bujónovou kostku, případně použijeme pravý vývar. Po této době slijeme vodu z quinoi, doplníme dvojnásobkem vývaru a dáme vařit pozvolným varem asi na 15 minut. Potom kastrol stáhneme z plotny a pod pokličkou necháme dojít ještě přibližně 10 minut. Za tuto dobu by se měla veškerá voda vsáknout a quinoa by měla být uvařená na skus. |
2 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na kousky a orestujeme společně na pánvi na troše oleje. Přidáme Ďobáčky rozkrájené na kousky, a také pokrájenou chilli papričku, kyselé okurky a červenou papriku. Rajčata nakrojíme ostrým nožem, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kousky a i se semínky přidáme do pánve. Osolíme, opepříme, přisypeme kukuřici a pokrájenou lahůdkovou cibulku. Ještě chvíli restujeme. |
3 Hotovo | Ve skleničce smícháme škrob se sojovkou a 1,5 dl horké vody a přilijeme ke směsi. Necháme chvilku probublat a dle chuti osolíme, opepříme a zakápneme kečupem. Už jen chvilku prohřejeme a podáváme například s quinoou. |