Ingredience
- 300 g dýně Hokaidó
- 200 g špaldová mouka
- 100 g třtinový cukr
- 100 ml podmáslí
- 70 g máslo
- 60 g vlašské ořechy
- 50 g rozinky
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- 0,5 lžičky muškátový oříšek
- vanilka
- špetka sůl
Dip
- 100 g čerstvý sýr typu žervé
- 1 lžíce šlehačka
- 1 lžíce javorový siruppříp. moučkový cukr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rozpustíme si máslo a necháme zchladnout. Smícháme všechny sypké ingredience. Dýni omyjeme, osušíme a rozsekáme v sekáčku na kousíčky anebo najemno nastrouháme (loupat se nemusí). V kuchyňském robotu ušleháme do pěny vejce s cukrem, solí a vanilkou. Poté sejmeme z robota a už jen vařečkou vmícháme připravenou dýni, podmáslí a máslo. Promícháme a přidáme sypkou směs. Úplně nakonec vmícháme rozinky a posekané vlašské ořechy. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní nalijeme a povrch uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme cca 50 minut. Po upečení zapíchneme doprostřed chlebíčku špejli a pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Pokud ne, přidáme ještě pár minutek pečení. |
3 Hotovo | Chlebíček necháme zchladnout a potom vyklopíme. Krájíme až po úplném vystydnutí. Je úžasně voňavý a šťavnatý. Pokud chcete povýšit kulinářský zážitek, podávejte s dipem z čerstvého sýra. |