0 0
Slané muffiny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Muffiny
150 g špaldová mouka
100 g polohrubá mouka
180 g zakysaná smetana
100 ml mléko
50 g pancetta
50 g parmazán
20 g dýňová semínka loupaná
20 g sezam
3 ks vejce
1 lžíce olej
1 lžička oregano
1 lžička prášek do pečiva
1/2 lžičky sůl
čerstvě mletý pepř
Salát
1 ks ledový salát
1 ks velká červená paprika
Zálivka
z 1/2 citrónová šťáva
stejné množství olivový olej
1 lžička cukr
špetka sůl

Slané muffiny

Trendy:
  • Masožrout

Špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, a tak si zachovala spoustu cenných látek.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Muffiny

  • Salát

  • Zálivka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Pancettu nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci oleje. V míse smícháme mouku se solí, sýrem, pancettou i s olejem, semínky, oreganem a práškem do pečiva, přidáme smetanu, mléko a vejce a zlehka promícháme, až vznikne kompaktní těsto. Do formy na muffiny dáme papírové košíčky nebo formu vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo použijeme silikonové. Těsto rozdělíme do košíčků a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 30 minut.

2
Hotovo

Salát omyjeme, natrháme na malé kousky. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k salátu. Z citrónové šťávy, oleje, cukru a soli vyšleháme vidličkou zálivku a promícháme se salátem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houskový knedlík
další
Snídaňové lívanečky
předchozí
Houskový knedlík
další
Snídaňové lívanečky

Přidejte svůj komentář