0 0
Slaný jarní cheesecake

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
3 plátky celozrnný toustový chléb
50 g máslo
2 stroužky česnek
Náplň
600 g čerstvý sýr typu žervé
100 ml bílé víno
100 ml šlehačka
30 g červený tvrdý sýr s červeným pestem
6 lžic agar
hrst čerstvá bazalka
chilli vločky
sůl
A ještě
pažitka
barevná cherry rajčátka
pistácie
na vymazání formy olej

Slaný jarní cheesecake

Trendy:
  • Vegetariánské

Pažitka snižuje krevní tlak
a obsahuje 3x víc vitamínu C
než citróny.

  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Dortová forma o průměru 17 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že v toustovači opečeme plátky chleba. Pak jej natrháme do sekáčku a rozsekáme. V malém kastrolku rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj česnek. Chvilku společně orestujeme a přidáme k podrcenému chlebu. Promícháme a natlačíme na dno, olejem vymazené, formy.

2
Hotovo

Víno smícháme s půl deckou vody a agarem. Necháme chvilku máčet a pak na mírné teplotě přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Mezitím v misce smícháme sýr se smetanou a jemně nastrouhaným červeným sýrem. Přidáme i nadrobno posekanou bazalku, sůl a chilli. Když se agar rozpustí, přidáme k němu dvě lžíce sýrové směsi a promixujeme ponorným mixérem. Ihned přendáme k sýru a důkladně promícháme vařečkou.

3
Hotovo

Svižně rozvrstvíme na chlebový korpus. Poklepeme rázně o stůl, aby si náplň "sedla", zafreshujeme fólií a necháme (nejlépe přes noc) ztuhnout na chladnějším místě. Pak odejmeme postranní obruč a kolem dokola přitlačíme kousky natrhané pažitky. Navrch navrstvíme cherry rajčátka a pistácie.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketové pusinky se salátem
další
Ptáčci z kynutého těsta
předchozí
Cuketové pusinky se salátem
další
Ptáčci z kynutého těsta

Přidejte svůj komentář