Ingredience
Korpus
- 3 plátky celozrnný toustový chléb
- 50 g máslo
- 2 stroužky česnek
Náplň
- 600 g čerstvý sýr typu žervé
- 100 ml bílé víno
- 100 ml šlehačka
- 30 g červený tvrdý sýr s červeným pestem
- 6 lžic agar
- hrst čerstvá bazalka
- chilli vločky
- sůl
A ještě
- pažitka
- barevná cherry rajčátka
- pistácie
- na vymazání formy olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že v toustovači opečeme plátky chleba. Pak jej natrháme do sekáčku a rozsekáme. V malém kastrolku rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj česnek. Chvilku společně orestujeme a přidáme k podrcenému chlebu. Promícháme a natlačíme na dno, olejem vymazené, formy. |
2 Hotovo | Víno smícháme s půl deckou vody a agarem. Necháme chvilku máčet a pak na mírné teplotě přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Mezitím v misce smícháme sýr se smetanou a jemně nastrouhaným červeným sýrem. Přidáme i nadrobno posekanou bazalku, sůl a chilli. Když se agar rozpustí, přidáme k němu dvě lžíce sýrové směsi a promixujeme ponorným mixérem. Ihned přendáme k sýru a důkladně promícháme vařečkou. |
3 Hotovo |