0 0
Slaný koláč – quiche s listy z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
260 g špaldová mouka celozrnná hladká
130 g máslo
30 ml studená voda
1 vejce
špetka sůl
Náplň
250 g ricotta
80 g čedar
60 g kešu
cca 30 ze dvou řep listy červené řepy
3 vejce
3 stroužky česnek
1 cibule
0,3 lžičky muškátový oříšek
česneková sůl s bylinkami
olej

Slaný koláč – quiche s listy z červené řepy

Trendy:
  • Vegetariánské

Listy červené řepy rozhodně nevyhazujte. Obsahují vitamín A, B9 a K, ale také významné množství hořčíku a železa.

  • 40 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Průměr pečící formy 28 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme křehké těsto. Studené máslo nakrájíme na kostičky a rychlostí blesku smícháme s moukou, studenou vodou, solí a vejcem. Zbytečně ho v dlaních nezahříváme, aby se máslo nerozpustilo. Ideální je použít kuchyňský robot. Těsto je dobré nechat v lednici aspoň půl hodiny odpočinout, ale lze použít hned. Natlačíme jen do formy poctivě vymazané máslem. Povrch propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem, na který vysypeme fazole nebo nějaké suché luštěniny a předpečeme 15 minut při 180 st. C. Fazole pomohou tomu, že se těsto nebude nafukovat a nevytvoří se bubliny (fazole pak necháme vystydnout a použijeme zase příště - už ale ne na vaření).

2
Hotovo

Mezitím si ve větší pánvi rozehřejeme olej a dosklovata na něm orestujeme pokrájenou cibuli a rozdrcený a posekaný česnek. Přihodíme pokrájené listy i se stonky a posekané kešu oříšky. Restujeme, až listy zavadnou. Stáhneme z plotny. Okořeníme, osolíme a promícháme s ricottou. Ochutnáme, jestli je směs dostatečně chutná a pak přimícháme vejce.

3
Hotovo

Směs rozprostřeme na koláč a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Dopečeme v troubě dalších cca 25 - 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Crumble řezy s kokosem a meruňkami
další
Krekry ze lněných a dýňových semínek
předchozí
Crumble řezy s kokosem a meruňkami
další
Krekry ze lněných a dýňových semínek

Přidejte svůj komentář