Ingredience
Korpus
- 260 g špaldová mouka celozrnná hladká
- 130 g máslo
- 30 ml studená voda
- 1 vejce
- špetka sůl
Náplň
- 250 g ricotta
- 80 g čedar
- 60 g kešu
- cca 30 ze dvou řep listy červené řepy
- 3 vejce
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 0,3 lžičky muškátový oříšek
- česneková sůl s bylinkami
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme křehké těsto. Studené máslo nakrájíme na kostičky a rychlostí blesku smícháme s moukou, studenou vodou, solí a vejcem. Zbytečně ho v dlaních nezahříváme, aby se máslo nerozpustilo. Ideální je použít kuchyňský robot. Těsto je dobré nechat v lednici aspoň půl hodiny odpočinout, ale lze použít hned. Natlačíme jen do formy poctivě vymazané máslem. Povrch propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem, na který vysypeme fazole nebo nějaké suché luštěniny a předpečeme 15 minut při 180 st. C. Fazole pomohou tomu, že se těsto nebude nafukovat a nevytvoří se bubliny (fazole pak necháme vystydnout a použijeme zase příště - už ale ne na vaření). |
2 Hotovo | Mezitím si ve větší pánvi rozehřejeme olej a dosklovata na něm orestujeme pokrájenou cibuli a rozdrcený a posekaný česnek. Přihodíme pokrájené listy i se stonky a posekané kešu oříšky. Restujeme, až listy zavadnou. Stáhneme z plotny. Okořeníme, osolíme a promícháme s ricottou. Ochutnáme, jestli je směs dostatečně chutná a pak přimícháme vejce. |
3 Hotovo | Směs rozprostřeme na koláč a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Dopečeme v troubě dalších cca 25 - 30 minut. |